Gordijnen en raamdecoratie

Iedere raamdecoratie heeft een eigen sfeer en stijl die met de nodige kwaliteit en precisie op maat geplaatst kan worden.
Het Binnenhuis beschikt over een eigen confectieatelier voor al je voiles, Amerikaanse stores en overgordijnen.
De uitgebreide collectie van Bécé omvat decoratieve en functionele raamdecoratie die kan afgestemd worden op jouw wensen.

Gordijnsystemen

Afhankelijk van je persoonlijke smaak, het raam en de lichtbehoefte in de kamer, kan je kiezen tussen rol- en vouwgordijnen, verticale en horizontale jaloezieën, plissé- en dupligordijnen of paneelgordijnen in talrijke kleuren, materialen en uitvoeringen.

Ready Made Curtain van kvadrat

Een aanpasbare gordijnkit ontworpen door Ronan en Erwan Bouroullec, in samenwerking met Kvadrat.

Het Ready Made Curtain is eenvoudig en elegant, samengesteld uit minimalistische onderdelen en makkelijk zelf te monteren. Elke kit bevat 2 houten wandsteunen, een ophangkoord en een opaque of doorschijnende gordijnstof. Beide soorten stof zijn verkrijgbaar in 3 kleurvariaties.

Voor meer info download hier de brochure

Foto rolgordijn

Rolgordijnen nemen weinig plaats in boven het raam, opgerold zijn ze bijna onzichtbaar. Je kunt kiezen voor een transparante, zonwerende, verduisterende en vochtbestendige (geschikt voor badkamers en keukens) stof in talloze kleuren en motieven. Het bedieningssysteem (met ketting, veer of elektrisch) kan je zowel links als rechts hangen.

Foto vouwgordijn

Vouwgordijnen brengen warmte in je interieur. Als je een nonchalante uitstraling wil, kies je voor een uitvoering zonder baleinen. Heb je het liever wat strakker, kies je beter voor een vouwgordijn met. Voor de afwerking kan je kiezen voor een subtiele of een bredere, contrasterende bies.

Foto verticale jaloezie

Verticale jaloezieën zag je vroeger vooral in grote kantoorruimtes, maar ook in openbare gebouwen en winkels. Nu is er een hedendaagse stijlvolle variant te verkrijgen. Dankzij het verticale lijnenspel ogen de ramen groter. De lamellen kun je tot 180° draaien waardoor je heel eenvoudig de lichtinval regelt en geniet van het uitzicht zonder nieuwsgierige, binnenglurende blikken. De lamellen zijn vervaardigd uit stof, kunststof of aluminium en kunnen op maat gemaakt worden.


Foto horizontale jaloezie

Horizontale jaloezieën worden gebruikt als zonwering, maar geven ook de nodige privacy en een gezellige intieme sfeer in je interieur. Met de oriëntatiestaaf regel je de stand van de horizontale lamellen en daarmee ook de lichtinval. Je hebt de keuze tussen aluminium (geschikt voor vochtige vertrekken), hout, (kunst)leer en textiel.

Foto plissegordijn

Plissé- en dupligordijnen, met vele horizontale plooitjes, worden vervaardigd van een eenvoudige transparante, doorzichtige of verduisterende stof. Een ideale oplossing voor hoekige of afgeronde ramen. Een dupligordijn is een dubbel plisségordijn, gemaakt uit dubbelwandig textiel met isolerende eigenschappen. Hierdoor zijn ook de koorden van het gordijn niet meer zichtbaar. Je kunt kiezen uit prachtige verfijnde stoffen in de mooiste trendkleuren.

Foto paneelgordijn

Paneelgordijnen, ook wel Japanse stores genoemd, bestaan uit textielbanen die bevestigd zijn aan meersporige rails en dus achter elkaar geschoven kunnen worden. Ideaal voor grote schuiframen, maar ze kunnen ook gebruikt worden als scheidingswand. Paneelgordijnen zijn heel elegant en zorgen voor een Oosterse sfeer in huis.


© Het Binnenhuis